Pro Universitate Partium kitüntetésben részesültek oktatóink

A Színházban megtartott 2014/2015-ös tanévnyitó ünnepségen tüntették ki a Közgazdaságtudományi Kar oktatóit is Pro Universitate Partium Díjjal.

A Partiumi Keresztény Egyetem Szenátusa és a Pro Universitate Partium Alapítvány az egyetemi Szenátus 93/2014-es határozata értelmében Pro Universitate Partium Díjat adományoz olyan oktatóknak és közéleti személyiségeknek, akik egyetemépítő és egyetemet támogató munkásságukkal és áldozatvállalásukkal meghatározó módon járultak hozzá egyetemünk fejlődéséhez és akadémiai elismertségéhez.

A Pro Universitate Partium Díj odaítélését igazoló okleveleket átadta Tőkés László, az Alapítók Tanácsának elnöke és dr. János Szabolcs, a PKE rektora.

A Közgazdaságtudományi Kar 4 jeles volt és jelenlegi oktatója részesült ebben a kitüntetésben.

 

Pro Universitate Partium Díjat kaptak:

Prof. Dr. Kovács Béla egyetemi tanár, a PKE alapító rektora

10 évig volt rektora a Sulyok István Református Főiskolának majd a Partiumi Keresztény Egyetemnek. Kezdeményezője és elindítója volt a Kereskedelmi, turisztikai és szolgáltató egységek gazdaságtana alapszaknak. Jelenleg a Pro Universitate Partium Alapítvány kurátora és a PKE Alapítók Tanácsának tagja.

 

Prof. Dr. Péter György egyetemi tanár, volt dékán 

Karalapító dékánja volt a PKE hajdani Alkalmazott Tudományok és Művészetek Karának, a Közgazdaságtudományi és Művészeti Karok elődjének, Megreformálta és engedélyeztette a hajdani Intézményi Menedzsment alapképzést és népszerűvé tette a Kereskedelmi, turisztikai és szolgáltató egységek gazdaságtana alapképzést.

 

Prof. dr. Nistor Ioan egyetemi tanár, volt tanszékvezető

Biztos lábakra állította a Kar alapképzéseit azzal, hogy tevékenységével elővülhetetlen érdemeket szerzett PKE  2008-as és 2014-es intézményi akkreditációjában, valamint a Menedzsment és Turisztika alapképzések akkreditációjában. Kezdeményezője volt a Vállalkozások fejlesztésének menedzsmentje magiszteri képzésnek.

 

Dr. Biró András Csaba egyetemi docens, volt tanszékvezető és dékán

Elévülhetetlen érdemeket szerzett a Turizmus alapképzés és a Vállalkozások fejlesztésének menedzsmentje magiszteri képzés akkreditálásában valamint a Bank és Pénzügy szak engedélyeztetésében és beindításában. Dékánként felkarolta a tehetséges fiatalokat és saját nevelésű szakemberekkel bővítette a Közgazdaságtudományi Kar oktatói bázisát és bevezette a diákközpontú oktatást.

forrás: gmt.partium.ro